Stella!!

Idag red jag privarlektion med Stella.
Det gick inte så bra i början och börja hoppa när jag skulle ställa henne. Men eefter ett tag gav hon upp hon slutade. I slutet va hon jätte duktig.
Jag tränna typ bara på ställningen idag eftersom hon var så stell och jobbig. Red nästan bara på en 8 volt hela lektionen. Vi tränna galoppp, trav  och skritt på dom.

Red Candy!!

Jag komm till stallet vid halv 4. Då var ingen i stallet, eller jo men tobias och jossan var ute och körde Monstret, mamma tömkörde Candy och Anette och va ute med hundarna. Men efter ett tag kom alla tillbaka jag fick tömköra Candy lite och sen hämta vi sadel och tygglar. Så red jag några varv på henne. Efter det hårda passet fick hon mat och då var hon pigg igen :)

Orkar inte!

Nu måste jag göra mig i årdning för skolan. Orkar värkligen inte det :/

Men det är bara tänka att det snart är helg igen!

Hemma igen!!!

Nu har jag kommit hem från tävlingen. Det gick jätte bra för Jossan och Frida. Och det var jätte roligt att fixa med hästarna och så fick också ha hand om Atti, Anettes hund. Först va det dressyr för Jossan och Frida. Jossan var start nummer 9 och Frida 10. Det gick bra för Jossan i dressyren utan att hon fatta fel galopp en gång arnars såg det jätte bra ut. Frida gick det också bra för. Efter dressyren så bytte vi sadel och träns på Stella. Jag tog Atti och sen kolla jag när Jossan och Frida värmde upp.

Jossan börja hoppa det gick bra till det kom ett hinder som Stella inte ville hoppa. Hon vägra 2 gånger på det hindret sen tredje gången så rammla Jossan av på det hindret. När man har ramlat av får man inte hoppa på terrängen. Jossan blev jätte ledsen för det. Jag tog Stella och lasta in henne tog av henne alla saker. Sen kom Anette och Jossan. Jossan var helt sandig och lerig. Men Anette ville att Jossan skulle få hoppa terrängen så hon fråga ledern om hon fick göra det bara för träna och det fick hon. Men hon fick rida sist av alla och när det väl va hennes tur så ville Stella inte gå så hon fick drag hjäp en bit.

Men sedan gick det bra. Eftersom hon rammla av så var hon inte med i tävlingen längre men hon fick en roset endå. Jätte stolt över Jossan och Stella som gjorde allt så bra :D !!!!

Terrängen!

Imorgon ska jag och kolla på när Jossan tävlar Stella i terrängen och Frida tävlar Sanna. Måste gå up klockan kvart i 6. Vi ska va i bilen och åka till stallet halv 7. Vi åker 7 från stalllet till Nynäshamn ska bli skit kul att va med när dom tävlar för ska också se vad jag kan göra för att inte Stella ska springa förbi eller något. För jag ska ju tävla där om en månad.

Vill ha!!!



Vill värkligen ha någon tröja med lapp på armbågarna. Som jag ska ha när jag tävlar. Försöker att hitta någon bra.

Tävling!

Den 4 sep blir det tävling med Stella! Ska bli jätte roligt :D
Men jag kan inte förvänta mig att det kommer gå jätte bra för jag har bara varit med i klubbtävlingar med henne som har vanliga hinder. Men nu ska jag va med i en riktig tävling med tävlings hinder. Pappa ska filma när jag hoppar. Hoppas att min kompis kan ta kort.

Idag!

Idag va vi ju på uttflykt. Jätte tråkit. Alla ville hem.
Vid fyra fick vi åka jag åkte med en tjej till centrum och sen åkte jag till stallet på en gång. Jag red Stella med Tobias. Sen körde vi Monstret. Vi prata inte på hela vägen jag satt och smsa och frös. Inte såå roligt :/ Men vet inte vi prata inte efter det heller vet inte vad som hände.

Nys blev jag sminkat av Amanda ser ut som jag inte va jätte ful iallafal :P

Imorgon!

Imorgon ska vi till flatenstugan med skolan ska inte bli så kul. Vi kommer hem vi halv 6 :(

Man ändras fort :/ !

För tre år sedan såg jag ut såhär!:

Så här såg jag ut för 2 år sedan!:

Så här såg jag ut för 1 år sedan!:

Och nu! (jag är den till vänster):

Hitta några gammla bilder!

Jag gick igenom bilderna på datorn och hitta några gammla bilder från 2008. Jag var 8 år och min syster 10.



Skolan!

Nu va det tredje dagen i skolan. Vi kör på som vanligt redan.
När vi har språk så måste vi gå till en annan skola. Den är ganska långt bort, så vi får röra på oss en del.
Men det är en tjej i min klass som måste ha lärare med sig för hon går hem när hon är på väg hem från den andra skolan.
Om det är någon mer som går hem måste vi gå med lärare alli hop. Hoppas ingen gör det för det är skönt att gå utan lärare.

Jag har typ redan femton böcker som jag måste släpa på.
Men i år ska jag satsa lite mer på skolan det var några gånger förra året jag slängde mina läxor, ibland kom dom in försent. Men iår ska jag göra alla läxor ska lämna in dom på rätt dag.

Nu låter jag som en liten pluggis men det är jag värkligen inte, men vill inte att det ska gå så dåligt i skolan :)

Efter skolan!

Efter skolan åkte jag till Hööks köpte inget. Men roligt att bara kolla.

Kompisar!

Är hemma med kompisar nu! ska snart städa. Imorgon ska jag mötta några kompisar och sen ska jag åka med mamma och amanda till Hööks. Vet inte om jag ska köpa något men följer med endå :P


Ridtur!

Idag red jag Stella med Tobias, han red Mormor. Skritta mäst. Tog typ 1 och en halv timma. Vi trava en gång och galoppera en se skritta vi bara resten. Stella drog inte iväg någon gång men det gjorde Mormor så jag stog och vänta på att dom skulle komma tillbaka :P

Dagen!

Vakna vid 10 åkte till stallet på en gång och red. Jag red Stella och så körde Amanda och Filicia brevid. Gick jätte bra, men på väg hem kom det nåra små barn som typ va 4 år och förökte kasta sten på oss. De jaggade också oss men drev på Stella och sprang iväg. Jordbro är ett väldigt läskit ställe.
Sen borsta vi Bojan och sedan åkte vi hem,

 När jag kom hem så var jag tvungen att städa rumet. Men nu måste jag gå göra iårdning saker till skolan imorgon.

Stallfest!

Idag va jag också på stallfest. I början va det inte så roligt hade jätte ont i magen kunde knappt gå. Men efter ett tag gick det över och jag hade jätte roligt. Va med jossan, Elin, Frida och Amanda. Kom hem nys där ifrån men ska sova nu så god natt!

Stella!

Idag hoppa jag Stella. Gick super bra, hon kom i bra galopp och hoppa jätte fint. Elin som äger Chess höjde hindrena och sänkte. Ibland blev det lite för högt.

Kommer klara tävlingen lätt den som är 70 cm. Hon flög bara över hindrena idag. Har aldrig gått så bra förut viste inte ens att hon kunde hoppa så högt, så bra.
 
Jag sa till Elin att hindret skulle va på 70 men sen när jag hoppa det var det 85 cm räke. Hoppa också 1,20 cm krys men det va inte så högt i mitten då. Stellas mage höl typ på att fasna i bomarna på sidorna :P Men det viktigaste är inte höjden det viktigaste är att dom har en bra galopp mot hindrena och hoppar det bra.
Får rida imorgon med.

Marsvinsungarna!


Här är marsvinsungarna. Den längst till höger är min fovo. Han är så himla cool :D <3

Stallfest!

Imorgon blir det stallfest på Anettes land. Vi ska bada och ha roligt. Det är många som inte kan men det blev iallafal några. Det kommer massa bilder sen :D

Haha!

Marsvinen va inte det ända som hände i dag.
Jag red Stella och jossan Monstret. Vi red en runda i skogen som vi kalar hundrundan. Vi skrita hela vägen prata om saker och så sen skulle vi ta bara några hopp på vår terräng bana.

 Jag skulle hoppa två hinder som va ungefär 50 cm  ett av dom kanske va högre. Men hon bara flög över hindrena men efter jag hade hoppat så skulle jag galoppera en bit men då sparka hon rakt ut och jag ramla av. Det gick ganska bra men fick ont här och där. Men jag och jossan stog bara och skratta åt vad som hände, sen hoppa jag ett hinder igen.

Det var första gången jag ramla av Stella. Men jag är glad att jag ramla av men vet inte varför.

Imorgon ska jag hoppa Stella på banan och träna till en tävling den 4 sep. Det är en 70 cm bana.

-- ingen rubrik--

Idag kom fyra små marsvin ut till värden. Så söta.
När min mamma skulle je marsvinen mat så märkte hon att dom hade kommit, hon roppa till mig och Amanda att ungerna gade kommit. Vi sprang ner för trappan och såg dom söta djuren.
Dom var en månad försenade. Kommer bilder på dom men kan inte ladda upp bilder på den datan jag skriver på den här veckan.

Alla ser ut att klara sig. För hon som födde dom nästan alla ungar hon haft har dött. Men den här gången så är dom jätte stora och mår bra :D

Förlåt!

Har bloggat jätte lite dom senaste dagarna. Men det är för att jag vill ta för mig av den tiden som ärkvar av sommarlåvet och det har hänt lite saker i min familj.Vi har slagit varandra, gråtit, rymt, klagat på varanda. men det kommer mer inlägg imorgon

Candy!

Idag red ju Amanda Candy det gick jätte bra och de trava några steg. Tog kort men vet inte om dom blev bra för min kamra är hellt svart så ser inte bilderna den blir så ibland men bilderna kommer ut på måndag om dom blev bra.

Vanlig dag!

Ska till stallet och Amanda ska rida Candy. Ska nog också träffa jossan idag.
Ska också fixa på mitt rum det är snart klart ska städa undan några saker, slänga saker och sätta upp saker på väggarna.
Ska en pris vägg Har inte så jätte mycket priser men ska börja tävla mer

kärlek!

Idag va jag inte i stallet var bara hemma med Tobias. Kärleken mellan oss går inte att beskriva.
Han kom till mig klockan halv 10 och åkte hem vid halv 9. Vi gjorde inte så mycket satt och prata. Han åt hos mig också.

Hur vi träffades:

Anette som äger Stella sa till mig och min mamma att det skulle komma en kille till stallet som skulle köra monstret 2 gånger i veckan. Vi tyckte att det skulle bli rolig att det skulle komma en kille till stallet men hade inge planer på att det skulle bli något mellan oss. Hans dagar var tisdagar och torsdagar men just dom dagarna var jag inte i stallet. Men jag var i stallet några tisdagar och torsdagar. Jag tyckte han var ganska söt men sa ingen. Vi kanske sa hej då och då men vi prata aldrig arnars. En dag rymde alla hästar i Candys hage jag hade redan åkt hem men Tobias hans kompis och några andra var kvar i stallet. De märkte att hästarna var borta och sen kom det en tjej till stallet och sa att hon hade sätt hästarna vid vägen springade. Monstret hade ett föl och sen var det ett annat föl, Candy och en häst som heter Freja. Tobias och hans kompis och en annan tjej hitta fölen och Monstret vi Jordbro  station. Men Candy och freja var borta vi leta efter dom i ungefär 2 timmr sen hitta Anette dom på en gård mer än 1mil bort. Men när jag kom hem från stallet så gick jag in på facebook och skrev tack för hjälpen till Tobias efter det så börja vi prata med varandra på facebook. En dag senare sa Anette till mig, jossan och tobias att borsta Bojan. Efter de blev jag riktigt kär i honom. Det gick någon vecka och sen blev vi tsm. Nu har vi varit tsm i ungefär 5 månader och jag älskar honom sjukt mycket. Det har varit på väg att ta slut flera gånger men efter varje bråk blev vår kärlek starkare en vad den hade varit tidigare. Hoppas värkligen inte att det tar slut på länge. För äskar honom såå mycket.


Stella!

Amanda skulle filmat mig idag men hon fick inte rida sin medryttar ponny så då ville hon inte filma mig. Så har inga bilder eller film.

Men det gick iallafal jätte bra att rida henne träna på galoppen. Gjorde tre galopp ombytten på en kort sida. Jätte nöjd med det :P Träna också på böjt spår, hon var jätte stel.Men det blev bättre efter ett tag.

Jag red inte så jätte länga för bådde jag och Stella var tröta. Hon har gott hella helgen. Men iallafal nöjd med dagens ridning med Stella! Nu måste jag sova för ska up tidigt imorgon. God natt!


Inlägg!

Tyvär kan jag inte blogga så mycket den här veckan. Har fått ett nytt rum som jag måste göra klart. Men ska försöka göra några inlägg varje dag!

Packlista!

Saker till mig till tävlingen:

• Hjälm

• Dressyrspö

• Hoppspö

• Skyddsväst

• Kavaj

• Ridhanskar

• Långärman (till terrängen)

Till Stella:

• Hoppsadel

• Dressyrsadel

• Dressyrschabrak

• Schabrak och huva till hoppningen

• Schabrak och huva till terrängen

• Benlindor

• Dressyrtränset

• Terrängtränset

• Hopptränset

• Borstar

• Snoddar

Ha på mig:

Vita ridbyxor

• Överdrag

 Sen har jag inte planerat något mer, men jag har säkert glömmt något nu.

Bilder!

Kommer några bilder från i sommras!


Cilvia                                                                         Fick rida Monstret en vecka

Hämta Monstret i hagen                                                  

                                             Stella ville värkligen inte stå still den dan XD

Idag!

Klockan fyra ungefär drar jag till stallet. Ska va med när vetrinär är där.

Stella kommer också hem idag.Ska prova så schabraket passar. Hellt vanlig dag.

XD

Dressyrponny!

 Amanda har gjort en till bild på mig och Candy  ser ut som en riktig dressyrponny!

Mina djur!

Vi börjar med marsvinen:
Pärlan 5 år tror jag:

Gozzzi 5 år:
.
Valdo 3 år:
.
Yack 4 år:

Zebbe vet inte hur gammal:
.
Stella 4år, Nisse 3år, Lina vet inte. Har inga bilder på dom tre.

Sen har jag min katt Fjalar 15 år:


Sen min fågel Knatte:
Den gröna fågen som är där har dött.

Och min finaste häst Candy 2 år:

Haha!

Amanda hade tråkit och gjorde en bild när jag red Candy! Candy bockar och jag sitter och skrattar :P

Ser ganska värkligt ut!!..
Ska bara veta hur mycket vi skratta åt den här bilden:P  Sjuk rolig bild!

Letar!

Går runt i huset och letar efer brun tröja som jag kan ha på måndag när jag rider. De kommer komma bilder när jag rider då.. Ska ha de schabraket och benlindor som jag köpte igår. Hitta en brun tröja nu men vet inte om jag ska ha den.

Inget att sriva :/

Nu åker jag och handlar arnas händer det inget idag. Ska försöka hitta på några inlägg. Har inga ider. Blir bara tråkigare och tråkigare inlägg, kortare blir dom också.

Outfitar!


 
Har alltid matchande kläder i stallet, vet inte varför. Här är några av dom, har några hos min mamma också.


Hiss!

Skulle inte tacka nej till dom här:


Skit snygga schabrak!

jag är med


Hur börja jag rida!

När jag va 6 år spela jag fotboll och gilla inte hästar, mobba typ min syster för att hon red. Men då var min syster och min mamma i stallet hela tiden och tog hand om en häst som heter Fjödur(va inte i det stallet som vi är nu)
Jag blev sur för att Amanda fick va så mycket med mamma så då ville jag följa med till stallet en dag. Jag fick rida lite, och jag tyckte det var ganska roligt så jag följde med till stallet varje gång.

Tillslut börja jag på ridskola där. Amanda red på Ågesta då. Jag red där ganska länge men det var ganska långt ditt så mamma körde mig ditt varje gång men sen orka inte mamma göra det så jag börja rida på Ågesta där Amanda red.

Jag red där ett tag, och sen fick jag en medryttar häst som heter Cilvia som står i stallet där Stella står men Stella hade inte kommit ditt då. Jag red på Ågesta och på Cilvia ett tag men sen fick hon föl. Så jag red bara på Ågesta. Men så kom Stella till stallet och jag fråga mamma om jag fick bli medryttare på henne. Och efer ett tag vaa jag medryttare på henne. Jag va iinte så bra på att rida då men jag lärde mig mycket. Efter ett tag så fick jag Candy sluta på ridskolan. Nu har jag tävlat och ridit prevatlektioner med Stella. Och ridit på Candy för första gången!
Stallet Och hästar är hela mitt liv nu!!..

Så gick det till att jag börja rida :D (lite förkortat bara)


Saker jag köpte på Hööks!

Äntligen hemma från Hööks. Tog en timma att åka dit sen va vi där i en timma sen åkte vi hem som också tog så lång tid! Men är jätte nöjd med de jag har köpt.

Jag skulle köpt ett schabrak och huva som både Candy och Stella skulle kunna ha. Men det fanns inte cob i den huvan som jag skulle ha så jag köpte ett schabrak med passade benlindor och två par stövelstrumpor. Det blev 442 kr ändå ganska lite för dom sakerna. Har typ inga pengar kvar nu men fyller snart år så gör inget. Ska bara önska mig pengar:P

Grönt schabrak med bruna kanter.

Bruna benlindor.

Två par stövelstrumpor.

Hööks!

Blev inge Hööks igår så det blir idag. Ska åka snart.
Kommer bilder på vad jag köpt.
 
Idag blir det inte något stall för mig, mamma tar hand om Candy och Stella ska på lägger med Josefin. Hon kommer hem på söndag. På måndag så ska jag rida Stella och Amanda ska filma mig då, och jag ska filma henne. Längter tills måndag men vet inte om jag ska rida ut eller rida dressyr.

Amanda ska rida ut. Så måste gå en bit, men hon ska ju filma mig sen så spelar ingen roll. Filmen kommer ut på bloggen sen. Nu ska jag åka till Hööks, bloggar när ja kommer hem :)

Hiss!


Snygga schabrak och huvor till hoppning.

Fråga till er!

Är överlycklig, att jag har Stella som medryttar häst. Hon kan va dum ibland men hon är bäst ändå. Kan inte förklara hur mycket jag älskar henne.
Kommer gråta floder när jag blir förstor för henne som jag blir snart. Men ska inte tänka på det nu. Ska tänka på att komma framot med henne lära oss saker tillsammans. Ska börja tävla högre klasser än vad jag gjord tidigare. Och ha roligt.
Har en fråga till er, vad tycker ni att jag måste förbättra när jag rider??



Några bilder :D

Uteritt med Tora och Amanda

Jätte rolig dag med amanda och tora (amto.blogg.se) Vill ni har fler filmer?

:'(

När vi köpte Candy så visste vi inte att hon hade exem, ägaren hade inte märkt något förra sommaren. Så vi hade inge medel eller något. Hennes man var jätte fin början av sommaren men nu ser den ut så här

Eller den är änu värre nu!!
Hoppas att det har inte händer nästa sommar men det är så jobbigt att ha en exem häst. Man måste va i stallet varje dag och tvätta hennes man och smörja in den. Men det är bara att stå ut man slipper ju det på vinter men här va hon tidigare i sommras

Hennes man är jätte fin så vi hoppas att den holler sig så nästa sommar!

Bilderna!

Ni får se några bilder på Amanda,Garpur och Tora, Kjalar också :D


Tora och Kjalar                                                                                                  Amanda och Garpur



Stella!

Idag red jag ut med Amanda och Tora. Hade Stellas rosa outfit. Jag passa inte så bra med Stella hade min knallrosa rengjacka :/ Vi fotade och filmade varandra. Jag hade på det vanliga betet men hon drog inte iväg.

Vi var tvungna att va lite försiktiga när vi galoppera på ängen för gräset var halt. De rengna hela dagen igår.
Har inte så mycket att säga från ridturen med det gick iallafal jätte bra.
Kommer bilder det ska bara laddas upp från Toras kamera.


bilder jag tog med min kamera!

Dagens stall outfit


Peke: Gina
Ridbyxor: Hööks
Strumpor:Hööks

Godmorgon!

Klockan 9 kommer mamma och hämtar mig och amanda, Tora blir hämtad i centrum fem i nio.  sedan åker vi till Stellet och rider. Amanda och Tora måste först smörja in Kjalar och Garpur för dom har exem.
Medans dom gör de så tar jag in Stella och borstar henne noga. Kommer bli en roligt ridtur.
Har med kamran när vi rider så kommer bilder  när jag ommer hem:)
 


Candy!

Vi har jobbat hårt med Candy. Men vi har mycket kvar. Som idag gick jag runt med Candy på volten och hon sprang bara på mig stanna inte när jag ville och vägrade att backa det tog ungefär 10 minuter för mig och mamma att få henne att lyssna. Nu ska vi börja jobba med det varje dag så hon någon gång lyssnar på en gång!
Hoppas att det blir bättre snart.


Hoppning med Stella


Stella!

Idag stog det att jag skulle rida ut i skogen men det ska jag göra imorgon med Amanda, tora och kanske min mamma. Hade planerat att rida dressyr idag men det blev hoppning. De var en ganska stor vattenpöl mitt på rid banan så jag red i den några gånger och sen tog mamma fram en bom. la den på en stol med ena sidan och så la hon den på några koner på andra sidan. Så det blev ett litet hinter efter vattenpölen så jag hoppa de istället för att rida dressyr. Hade ett träns som igentligen va Candys men det var förlitet så Stella fick det. Men de tränset tycker jag inte man ska ha i dressyr bara i hoppning.

Men det gick iallafal jätte bra att rida idag hon lyssna jätte bra. Både jag och Stella tyckte det var jätte kul idag så är jätte nöjd.

Kommer film

Filmen på mig och stella

här är filmen på mig och Stella, vad tycker ni?

Hööks!

Imorgon åker jag till Hööks med Amanda och Tora. Ska inte köpa höst kläder då ska köpa saker till tävlingar och så.
• Hårnät

• Sporrar

• Stöverstrumpor

• Tröja

Kommer inte ha så mycket pengar kvar efter de :P

Blingt min mobil!

Har blingat min mobil. Blev ganska nöjd.
Inte så bra bild. 

C:et står för Candy
S:et står för Stella


Lycklig!

Som jag sa så skulle jag sitta på Candy idag, och de gjorde jag. Jag hängde först lite sen tog jag ena penet försiktigt över hennes rygg, reste mig försiktigt upp så hon inte skulle bli rädd men hon brydde sig inte mamma lede mig ett var runt volten. Mamma sa till mig att hoppa av men det var tur att jag inte gjorde det så snabbt för Anette kom ut med tyglar hon satt på dom på Candys träns och sa( nu får du rida själv). Mamma tog en lina och gick en ditt bort från mig och Candy jag gick några varv på volten och träna att hon skulle stanna.
Har VÄRDENS bästa häst <3

Stella!

Började inte bra när jag skulle skrita ut henne reste hon sig, hämtade mamma så hon kunde gå med, men Stella bryde sig inte och reste sig, hon stod rakt upp. Har inte ridit henne på ungefär två veckor så hon skulle tästa mig.
men när jag hade skritat fram henne gick jag in på volten. Tränade halter,galoppfatning och på böjt spår. Kommer film sen.
Hon var inte ett dugg stel idag som hon var igår. Hon sprang lite efter galoppen men arnars va det bra. Hon lyssna också när jag gjorde halt.


Några bilder när jag rider

Dagens outfit!

Hitta inte dom kläderna jag skulle ha så tog de här:

Byxor: Hööks
Linne: Gina
Pike: Stadium

Nervös:/

Idag är det dags för mig attt sitta på Candy, Amanda har gjordt det förut och då gick det super. Men man vet inte vad unghästar kan göra:P Men va ska hända men ska aldrig va rädd för att rida jag kan lika gärna rammla av Stella på ett dressyr pass.

Så va aldrig rädd för att rida en häst som du ine ridit på det kan hända att man rammlar på värdens snällaste häst, hästar har väldigt änkelt att bli rädda och slänga sig åt sidan och då rammlar vissa av och blir rädda men man får tänka på att det händer inte varje gång man rider. Jag har rammlat av 3 gånger på dom 5 åren jag ridit, som när en jätte står häst gick omkul med mig jag tänkte bara att det hände den här gången men de betyder inte att det kommer hända flera gånger så jag rider på som vanligt.

Som min syster Amanda hon blev av kastad hennes rygg blev sne men hon försöker att få bort att hon ska va rädd när hon hoppar. Jag höjde hindret när hon skulle hoppa hon tveka lite men hon hoppa det.Hon är duktig som gör det men inte vågar riktigt men det kan va ett sät att få bort räddslan. Du som blir rädd ibland när de rider tänk bara hur kul det värkligen är att rida, och att det kommer inte hända igen.

Så såg de ut när vi gick omkul XD

Stella!

Stella och jag har kommit långt sen jag börja rida henne. Hon använde inte bakdelen i dressyren men nu har hon börjat göra det. I hoppningen sprang hon förbi eller stanade men de gör hon inte längre. Vi jobbar hår men de är synd att hon är så gammal. Arnas kunde jag nog börja tävla högre klasser med henne. Men de jag just nu tänker på att det går bra och får över 60% på dressyrtävlingara nästa gång blir det nog L:B. Men vill nog satsa mer på hoppnig med henne.

Ponny tjejerna i stallet!

Ponny tjejerna på kvarntäppan är Josefin, Frida, Elin, Amanda och jag.

Elin äger Chess och Amanda är medryttare på honom.

Josefin äger Stella som jag är medryttare på. Hon äger också andra hästar i stallet som( Monstret och Mormor)

Frida äger Sanna.
Vi har roligt i hopp i stallet och i tidigare hade vi ridläger ihop. De var en jätte rolig vecka. Och alla lärde sig mycket. Vi tjejer kommer alltid holla ihop:)

Maskeradhoppningen på ridlägret

Rolig da på lägret

Hööks

Snart ska jag till Hööks för att köpa höst kläder.
Vill ha:

* En väst
* Tjock tjöja

Vet inte så mycket jag vill ha, men kanske kommer på det senare


Kanske inte får alla fyra saker men något kanske!

--ingen rubrik--

Jag får ha Stella hella den här veckan. Idag körde jag ett hårt dressyr pass med henne. Red i ungefär 1 timma. Träna på att hon skulle lysna framot, stana när jag ville och på böjda spår.
Imorgon tar jag nog ett liknade pass men ska träna på galoppen för hon kan få för sig att stika ibland när hon tycker de blir för jobbigt, man får kämpa väldigt mycket med Stella men det är bara bra.
På:
*Tisdag, dressyr(galoppfatningar böjt spår)

* Onsdag, ut i skogen (träna så om inte sticker)

* Torsdag, hoppning ( bara något hinder)

* Fredag, dressyr

Stella brukar inte dra iväg med mig i skogen det kan bara hända på volten när hon inte orkar jobba. Men hennes ägare jossan får inte rida ut med henne för att Stella bara sticker. På terränglägret de var på var hon tvungen att ha ett jätte skarpt bett för att få stopp på Stella men hon lyssna inte ändå hon bara sprang. Men det kan ju också bero på att jossan drar i munen och då vill ju också Stella dra.

Jag och Stella <3


Saknar :(

Saknar tjejerna från ridlägret sjukt mycket.
Hade jätte roligt på lägret och hitta nya vänner. Men kanske inte lärde mig så mycket där.
Jag hitte en jätte bra vän där som heter Annika. Hon är så snäll hon vänta på mig menas jag satt på mig klädera när hon redan var klar hon var rolig och hon tänkte på alla som var omkring henne. Kommer minas henne för livet. vi har inte pratat med varandra sen ridlägret som va 2 juli. Men idag prata vi med varandra att jag ska komma till henne eller att hon ska komma till mig och så ska vi sova hos varandra längter så mycket :) Så du vet annika så kommer jag alltid älska dig som kompis.

Annika <3

Jippie!!!

I september blir det tävling med Stella. Dressyr, hoppning 60cm och terräng. Kommer bli skit roligt.
Ska ha min blå outfit på hoppningen och rosa på  terrängen. Ska köpa rosa lindor till Stella för hon behöver de när hon är gammal.

Hoppas!

Anette som äger Stella sa till mig tt jag kanske skulle få va med på en tävling på Nynäshamns ridklupp. Hoppning 60 cm, dressyrprogram lättere än L:C  och terräng är det. Jossan som äger Stella vågar inte tävla det med Stella för hon kan bara dra iväg med henne om Stella vill de. Så hon vill tävla Bojan, men han är inte vaksenerad så då får inte han va med. Men Anette ska försöka veksenera honom. Hoppas átt jag får tävla!!!!

Vill ha!!

Vill ha penger så att jag kan köpa saker till Stella och Candy. Önska att jag hade några tusen så jag kunde köpa några saker jag vill.

Får göra rent marsvins burar( får 10 kr för varje bur), städa rumet och så får jag fråga om jag kan göra något annat än de så jag kan få pengar.
   
Ska spara till dom här. Passar till båda Stella och Candy :)

-- ingen rubrik--

Idag red jag Bojan lilla hingsten. Körde ganska hårt men kunde inte rida så länge för han har inte blivit riden på ett tag. Hjälpte till lite med Candy och sen tog jag in Monstret. Red samma övning med henne med gick super.

Idag var det sista dagen jag red Monstret på ett tag hennes ägare kommer hem imorgon med stella, de har varit på ett läger. Hoppas att det inte blir sista gången jag rider henne för det har gått så bra den här veckan och vi har lärt känna varandra väldigt bra. Och och springer till mig i hagen. Såå gulligt men nu ska jag till Nynäshamn och kolla på Stella och hennes ägare när de hoppar

Rolig dag!

Idag körde jag Monstret med Elin. Gick bra men var lite närvös när Elin skulle köra men de gick bra. Var och körde i ungefär 1 timma. Sedan hjälpte jag till med Candy.

Efter jag hade kört Candy tog jag in Monstret igen, borsta henne noga sen gick min syster,jag, Elin och tog foton med Monstret och Chess.
Chess har Elins häst som min syster Amanda är medryttare på.


Elin och Chess

Jag och Monstret

haha XD


Amanda och Chess

Liten och stor

Stella är halt just nu så jag fick rida mormor, men hon va för svår för mig och bara drar iväg. Men nu får jag rida Monstret den lilla shettisen. Jag är ganska stor på henne men det går super och rida henne.

Ska ta hand om Monstret hela veckan för hennes ägare är borta. I lördags körde jag konbana med henne, söndags körde jag ut med henne i ungefär 1 timma, måndag och idag red jag henne, imorgon ska jag köra henne med en tjej som heter elin.


Stella

Stella är min medryttar häst. Stella är en B-ponny och är  24 år. Hon är fux.

Fast Stella är så gammal så är hon jätte pigg. Men ibland när hon tycker de är för jobbigt kan hon resa sig, men de är inte så högt.

Jag har tävlat Stella några gånger men kan inte komma så långt med  henne. Hon är inte så bra på att hoppa men kan iallafal hoppa några så hinder.





Candy

Candy är min egen häst. Hon är en svenksridponny född 09. Hon är isabell. Hon är väldigt snäll och skyddar andra hästar. Hon kan bli sur om man står och klappar på någon annan häst i närheten av henne.

Just nu kör vi in henne, allt går bra hon är inte rädd för något nästa gång så ska vi ta något tungt som hon ska få dra så hon inte blir så rädd när vi sitter i vagnen.

Min syster och jag har velat ha häst jätte länge, men än dag sa mamma att vi skulle få henne de var inte lång tid innan hon kom till oss men dom dagarna var vi spända. Mitten av Januari 2011 fick vi henne  vi kunde knapp tro att Candy var vår.

Vi har suttit på Candy nu. Och hon hoppar ungefär 1 m, med bra teknik. Hon utvecklas snabbt!


Några veckor efer vi hade fått henne







(header kommer inom kort tid)

Hej!

Hej jag heter Hanna och är född 99.
Jag har ridit i ungefär 5 år. Jag har en egen häst som heter Candy och en medryttar häst som heter Stella. Jag rider Stella två gånger i veckan men brukar få rida henne mer. Brukar också rida Garpur och mormor. Kör också två gånger i veckan på en shettis som heter Monstret.
Jag är i stallet 7 gånger i veckan om de inte händer något annat. Kommer inlägg om Candy,Stella och dom andra hästarna.



RSS 2.0